top of page

צוות המורים

צוות מורי המכינה מורכב מנשים וגברים מעוררי השראה, מומחים בתחומם אשר מגיעים מרקעים שונים ומגוונים ובעלי תפיסות עולם שונות ואף מנוגדות. בין מורי המכינה תמצאו רפורמים, דתיים-אורתודוקסים, חילונים, וקונסרבטיבים. ריבוי הדעות וזוויות ההסתכלות הנו חיוני לתהליך החינוכי במכינה ליצירת תמונה עולם עשירה ומורכבת ולמפגש עם יהדות של ריבוי קולות. מורי המכינה נבחרים בקפידה על בסיס יכולתו להעביר את החומר בצורה מרתקת, על סמך יכולתם לנהל שיח בגובה העיניים עם החניכים ולהוות דמויות משמעותיות עבורם.

 

מיכל קן תור 

תפילה ותלמוד

 

נולדה בקיבוץ גבע וגדלה במושב כפר יחזקאל בעמק יזרעאל. לאחר שירות צבאי כקצינה פנתה מיכל לתחום החינוך ולמדה תואר ראשון באוניברסיטת בר אילן במדעי המדינה ותקשורת  ותואר שני בלימודי יהדות  במכון שכטר, כיום היא סטודנטית לרבנות בהיברו יוניון קולג' בירושלים. עוסקת בחינוך כבר מעל עשרים שנה. הן בתחום החינוך הלא פורמלי והן בתחום החינוך הפורמאלי. ריכזה את לימודי התורה שבע"פ במרכז חינוך ליאו-בק בחיפה וכותבת תכניות לימוד. מיכל גרה בפרדס חנה, נשואה לאיתי, קולנוען, ואמא לשלושה בנים מקסימים בגילאי בית הספר היסודי.

 

מיכל מלמדת תלמוד (עם נעם דהאן) ותפילה (עם שני בן אור). קורס תלמוד נועד ללמד את המשתתפים שפה- שפה של מקורות, של ערכים, של חוקים ומנהגים. בקורס תלמוד אנחנו נלמד סוגיות שונות שעוסקות בערכים כגון אמת, בחירה, מנהיגות צלם-אל ועוד. נעסוק בקשר בין הלכה ואגדה ונבחן כיצד שני החלקים משפיעים על השלם. קורס תפילה העיוני  יתקיים כהמשך ישיר למעמד (תפילת) שחרית. נקודת המוצא לשיעור היא- התפילה בעולם חילוני ומשמעותה לאדם חילוני. השיעור יעסוק בהיסטוריה והתפתחות הסידור ומקורות התפילה לאורך הדורות, בשיעור ננסה להתמודד עם שאלות של חווית העמידה אל מול האל , אל מול הבריאה ויותר מכל- אל מול עצמינו. בשיעור נבחן את המתח בין מסורת לחידוש, בין יחיד לציבור ובין קודש וחול.

 נעם דהאן

תלמוד

 

נשוי לתמרה, אב לשלושה בנים וגר בישוב תקוע שבגוש עציון. היה חניך במכינה הקדם צבאית " ארזי הלבנון" ושירת בחטיבת הנח"ל. למד תורה במוסדות שונים ביניהם: ישיבת תקוע, בית מדרש "רעוא" ו"בית מורשה".  במקביל למד לתואר ראשון בחינוך במכללת ליפשיץ. מלמד יהדות במכינות קדם צבאיות שונות ומגוונות ברחבי הארץ ובשנה הנוכחית ומשמש לאחרונה כמנהל חינוכי של מכינה קדם צבאית חדשה ליצירה והתחדשות יהודית בשם "רוח נכון" בירושלים.

 

מלמד שיעור "תלמוד". בשיעור זה נלמד בסגנון של בית המדרש המסורתי- לימוד בחברותות ולאחריו אסיף במליאה. ננסה להבין את הסגנון המסורתי וננהל דיון על הרלוונטיות של התוכן הנלמד לבין חיינו המודרניים. השנה הלימוד שלנו בתלמוד יעסוק בתפיסת האדם וייעודו וכן בקונפליקטים שבין המימוש העצמי לצרכים של הזולת והציבור בכללו.

שני בן אור

תפילה

 

ירושלמית בת 28, גדלה והתחנכה בקהילת כל הנשמה. מתעסקת במוסיקה יהודית, חינוך ויזמות קהילתית. בוגרת תיכון האקדמיה למוסיקה, נוער תל"ם ומחזור ג' של המכינה של תל"ם. בהמשך עבדה כמדריכה במכינה. מייסדת תוכנית "תנופה" בהיברו יוניון קולג', מייסדת וחברת הנהגה של קהילת "תלמים" קהילת צעירי התנועה הרפורמית בישראל. תואר ראשון בתכנית לחינוך לצדק חברתי, סביבתי וחינוך לשלום ותעודת הוראה במקרא ומחשבת ישראל בסמינר הקבוצים. מתחילה לימודי חזנות ורבנות בהיברו יוניון קולג' ותואר שני ליהדות  במכללת קריית אונו.  כיום מחזנת ומנחה טקסי חיים ותפילה למגוון רחב של קבוצות ואנשים מהארץ והעולם. תלמד במכינה שיעור תפילה.

יותם אביתר 

שפינוזה

 

מדריך טיולים, מנחה קבוצות ורכז במספר מסגרות חינוך בלתי פורמלי בהווה ובעבר, ביניהן מסע ישראלי מבראשית, החברה להגנת הטבע, עמותת במעגלי צדק ותכניות הקיץ של התנועה הרפורמית לנוער אמריקאי ,בשנתיים האחרונות עובד כמחנך במכון למדריכי חו"ל בסוכנות היהודית. בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ומתמטיקה מאוניברסיטת תל אביב.

 

יותם מלמד קורס בנושא האתיקה של שפינוזה. הקורס מלווה את ה"אתיקה" (ספרו המרכזי של שפינוזה) ועובר על עיקרי הספר מתחילתו ועד סופו. במסגרתו נלמד את אחת השיטות הפילוסופיות הקשות, והמרתקות ביותר. במהלך הקריאה נשאל את עצמנו בין היתר: מה שפינוזה רצה להשיג במפעלו הפילוסופי האדיר? והאם הצליח? האם על ידי קריאה בטקסט פילוסופי חובק כל, אשר מדבר בין היתר על חופש, אושר וחיים מלאים יותר, נוכל לשנות משהו בתפיסה הרגשית שלנו את העולם ולהיות חופשיים, מאושרים ומלאים יותר? אילו כלים נמצאים בפילוסופיה שלו, ויכולים לשמש אותנו היום?

 מאיה קוסובר

החברה בישראל

 

אשת תוכן ברדיו ובטלוויזיה, מרבה לעסוק גם בחינוך. ניהלה את תחנת הרדיו של בית הספר לתקשורת "כותרת" 106fm, באוניברסיטת תל-אביב. ערכה בין היתר את תוכנית הראיונות "אנשים בלילה" עם קובי מידן בגלי צה"ל, את כנס השפה העברית, את סדרת המופעים "ניצוצות של השראה" במשכנות שאננים, את טקס פרסי אופיר של האקדמיה לקולנוע וטלוויזיה, תחקירים לסרטים תיעודיים ועוד.   מלמדת מקצועות רדיו באוניברסיטת תל אביב, וכן לימודי תרבות תקשורת וחברה במסגרות שונות.
 

מאיה מלמדת במכינת תל"ם ביפו משנת 2005 את הקורס "חברה בישראל". קורס שעוסק בסוגיות סוציולוגיות המאפיינות את החיים בישראל, בקווי התפר שבין האקטואליה להיסטוריה, בין האישי לציבורי ובין הפוליטי לתרבותי. את הקורס מלווים קטעי וידיאו, מאמרים ושירים ואלו הן כמה מהסוגיות הנלמדות: הפוליטיקה של הלשון (השפה), שאלות על מגדר בישראל, מהגרי ומהגרות עבודה, פליטים ומבקשי מקלט, חינוך לרב תרבותיות, "ריאליטי זה לא מציאות", הון-שלטון -עיתון ועוד.

תומר קמרמן

כלכלה וחברה

 

יועץ לח"כ שלי יחימוביץ'; מורה ומנחה במכינות קדם-צבאיות, במכללה החברתית-כלכלית ובמסגרות נוספות; בעל תואר ראשון במשפטים ובפילוסופיה, מהאוניברסיטה העברית; סרן במיל'; אוהד הפועל ואת הפועלים.ילמד שיעור כלכלה וחברה יעסוק בלימוד הגישות האידאולוגיות היסודיות הנוגעות לחלוקה נכונה של משאבים בחברה, בשאלת מידת האחריות והמעורבות הרצויה של המדינה כלפי אזרחיה, כלפי המשק וכלפי משאבי הטבע, ובגלגולים של הקונפליקט הבסיסי הזה לכל תחומי הפעילות האנושית - מרווחה, בריאות וחינוך ועד סידור מוצרים על מדפים והתמריצים של כותבי טורי צרכנות במקומונים.

 

נתחיל בשאלות האידאולוגיות העקרוניות, נכיר את מושגי היסוד, ונצא לסוגיות קונקרטיות, היסטוריות ומודרניות, בישראל ובעולם: איזה תפקיד שיחקו חבורת אלמנות סקוטיות ואסופה של סוחרים הולנדים ביצירת המערכת הפיננסית העולמית? האם 8200 גורמת לאי שוויון? מי היה יותר ימני - שולמית אלוני או אריה אלדד? מי ניצח בויכוח ההיסטורי - ג'ון רולס או משה פייגלין? מה הקשר בין ועדי עובדים ליום שבת? מה זה חבב"ם, שר"פ, שב"ן - ואיך הם משפיעים על זמן ההמתנה לרופא? כמה באמת עולה חינוך חינם? ולמי שייך הגז הטבעי?. בנוסף, סרטוני חתולים. והמון ג'ון אוליבר

אדם ברשאי

ציונות

 

יליד 1986, חבר קיבוץ פלך בגליל המערבי. בוגר השומר הצעיר. לימד ציונות במכינות קדם צבאיות בצפון, ריכז את "ירח עיון" (בית מדרש ציוני-חברתי לבוגרי צבא, כיום "זרעי קיץ"), לימד שיעור "ביקורת תרבות" במסגרות שונות של בוגרי מכינות. חבר בתנועת "החלוץ" – בוגרי מכינות להגשמה משותפת (אף על פי שאינו בוגר מכינה). מוזיקאי חובב, מחזאי חובב, במאי ושחקן חובב, וחולם להיות מקצוען בכל התחומים. חובב עברית וחידושי מילים, פותר תשבצי הגיון ודובר שפת ה"ב". לשעבר סטודנט למדעי הרוח ומוזיקה באוניברסיטת חיפה, כיום סטודנט לקולנוע באוניברסיטת תל-אביב. מעריץ את הרצל, טרומפלדור, שמוליק קראוס וסטיבי וונדר.

 

בשיעור ציונות נענה על שאלה אחת ויחידה: "מהי ציונות?". כדי לענות על שאלה זו, נתחיל בהיכרות עם שורשי תופעת הלאומיות בעידן המודרני, ונבין מה דומה ומה שונה במקרה היהודי. נתעמק בהגותו של בנימין זאב הרצל דרך כתביו ודרך עימותיו השונים (והבחור אהב להתעמת) – עם רוטשילד, עם רבני אירופה, עם אנשי העליה הראשונה ועוד רבים וטובים. נתחקה אחר עקבותיהם של אנשי העליה השניה והמהפכה הרוחנית שעברו. נערוך היכרות עם יומניו של אוסיה (יוסף) טרומפלדור, וננסה לאפיין דרכם את העליה השלישית. נכיר את המאבק בין הציונות העובדת לתנועה הרוויזיוניסטית דרך כתבי זאב ז'בוטינסקי ודרך שותפותו, או שמא יריבותו, עם טרומפלדור. נלמד על מהפכת הממלכתיות של דוד בן-גוריון. לאחר שנקיף את הרעיון הציוני מכל צדדיו, נקפוץ לימינו אנו וננסה להבין את הגישות השונות לציונות כיום – ציונות שמאלית וימנית, ציונות דתית וגם פוסט-ציונות ואנטי-ציונות.

רז צימט

חלומות ופחדים - המזרח התיכן במאה ה-21

 

מתגורר בת"א. אני עמית מחקר בפורום לחשיבה איזורית וחוקר במרכז אליאנס ללימודים איראנים באוניברסיטת תל-אביב. סיימתי את לימודי התואר הראשון שלי בחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית בירושלים ואת לימודי התואר השני והשלישי בהיסטוריה של המזרח התיכון באוניברסיטת תל-אביב במסגרתם התמחיתי בהיסטוריה איראנית. תחומי המחקר המרכזיים שלי הם פוליטיקה, יחסי חוץ, חברה ורשתות חברתיות
ברפובליקה האסלאמית של איראן.

 

בשנה הקרובה ארכז במכינה את הקורס: חלומות ופחדים: המזרח התיכון במאה ה-21, במסגרתו יעבירו שורת חוקרים מתחומים שונים של חקר המזרח התיכון הרצאות שיעסקו בסוגיות חברתיות, פוליטיות ותרבותיות הנוגעות למזרח התיכון בן-זמננו. בהרצאות אלה ננסה לקרוא תיגר על החשיבה המקובלת והפשטנית בשיח הישראלי בנוגע למזרח התיכון ולמקומה של ישראל במרחב. אנו מבקשים לפוגג את שכבת המגן האוטמת את השיח הציבורי ומבוססת על חוסר ידיעה, חוסר הבנה ופחדים ולנסח אלטרנטיבה לייצוגים המקובלים של תושבי המזרח התיכון בתודעה הישראלית.

מאלאק אגברייה

ערבית מדוברת שפה ותרבות

 

נולדה בכפר מועאויה שצמוד לעיר אום אל פחם, בוגרת לתואר ראשון בשפה וספרות ערבית וחינוך מיוחד לליקויי שמיעה באוניברסיטת תל-אביב. ממשיכה את לימודיה בהוראה בחינוך לקויי שמיעה ובתחום המוזיקה המזרחית במיוחד בשירה הערבית. עבדתה כמורה פרטית לשפה ערבית ספרותית ומדוברת.

 

תלמד קורס "ערבית מדוברת – שפה ותרבות" . מטרת הקורס לאפשר רכוש שפה דרך החשיפה לתרבות הערבית בכל זמניה עם התייחסות לרבדיה השונים שכוללים מנהגים, ערכים, היסטוריה ,אמונות דתיות והשקפות עולם. הקורס הזה מאפשר היכרות לאוכלוסייה הערבית שחיים איתה אבל לא מכירים אותה באמת. ומהווה גשר תוך התייחסות לקשרי החיים היומיומיים. השיטה תהייה מיוחדת,מאתגרת, מגוונת, חוויתית ומהנה. עם הדגש על השתמשות בגיוון אסטרטגיות הלימוד כמו מוזיקה, שירה, סרטונים והנהלת שיחות מובילות ומהנות. הקורס הוא כלי להשתקפות התמונה האמתית והמציאותית של החברה הערבית והזדמנות של זהב להרגיש את היופי והייחוד של השפה הנשגבה הזו.

נטלי לסטרג'ר

מסכת עצמאות

 

אשת רוח וחינוך, מרצה ומנחה קבוצות. מלמדת בקהילות, בבתי מדרש ובמכינות קד"צ שונות. פעילה חברתית , פמיניסטית המעורבת בקידום זכויות אדם, זכויות נשים ומיעוטים – לצד פעילות למיגור הגזענות במערכת החינוך ובכלל. נטלי עוסקת בתחום ההתחדשות היהודית למעלה מעשור, ופועלת לקידום דמותה היהודית והפלורליסטית מחד, והדמוקרטית מאידך של המדינה. נטלי משתייכת לתנועה המסורתית בישראל. נטלי סיימה לימודי רבנות בבית המדרש לרבנים ע"ש שכטר, ותוסמך כרבה מסורתית [קונסרבטיבית] בקרוב. בעלת MA בתלמוד, הלכה ומדרש מטעם מכון 'שכטר' , כמו גם B.Sc. במדעי החיים ו-MA במדע המדינה מהאונ' העברית. בוגרת "תהודה"- תוכנית דו-שנתית לפיתוח מנהיגות יהודית פלורליסטית . אמא לשני בנים ובת [האחד אף בוגר המכינה!]. והיא גם סבתא לנכדה. תושבת מבשרת-ציון.

 

נטלי מלמדת במכינה את 'מסכת עצמאות' – תוכנית המבקשת להשמיע קולות מן המסורת היהודית לדורותיה בסוגיות יסוד של מדינת ישראל, והכל מתוך עיון עומק במגילת העצמאות. התוכנית בשת"פ עם ארגון 'שומרי משפט – רבנים למען זכויות אדם'.

יעל טל

תיאטרון

 

במאית מחזאית מנחה ומורה לתיאטרון. אוהבת להשתמש באמנות כדי לחקור דברים כמו לב, חופש וטמטום. לפעמים זה יוצא פוליטי. מחפשת ליצור עם ומתוך התלמידים או השחקנים וכך לרוב ההצגה יוצאת מעין תבשיל שזוכה בפרס עבודת אנסמבל בכל מיני פסטיבלים. מאמינה שזו בעצם הקשבה.

 

בשיעורי התיאטרון במכינה ננסה למצוא את ההקשבה הזאת בדרכים שונות ולהגיע אל המקומות הפשוטים יותר, האנושיים. אנושיים ועל כן יפים.

תם- לב דקל

'תירוץ לזוז'- תנועה ואימפרוביזציה

 

בת 29, מתגוררת במכמורת, חוקרת תנועה, מלמדת ורוקדת. גדלה ביישוב צורן , התחנכה בתנועת בני המושבים , למדה תואר ראשון באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, בחוג לתנועה ולכוריאוגרפיה. מורה מוסמכת ליוגה בשיטת אשטנגה-ויניאסה. מעבירה סדנאות תנועה ואימפרוביזציה במכינות השונות , וכן שיעורי יוגה ליד ים. רוקדת כרקדנית עצמאית בפרוייקטים ויוצרת וידאו-דאנס בשיתופי פעולה שונים. מנהלת הפקה של ק.ט.מ.ו.ן. קבוצת מחול בירושלים, מפיקה של 'אירועי מיפו עד אגריפס- מחול בשוק מחנה יהודה'. אוהבת מאוד שקיעות וזריחות של ירח מלא. תם-לב תלמד סדנת תנועה ואימפרוביזציה -המפגישה את החניך עם עצמו -באמצעות הגוף, בתהליך המלווה בקצב, דינאמיקה, שכלול תנועתי, הוצאת אנרגיה ומוזיקה . החניך רוכש כלים, למציאת תנועה ושחרור בגופו שלו דרך היכרות עם האנטומיה של הגוף. אנו לומדים להכיר אחד את השניה באופן אינטואיטיבי כקבוצה וכפרטים. במהלך הסדנא אנו יוצרים שפה משותפת המאפשרת לכל אחד לחשוף את עצמו בדרכו שלו - בלי הגדרות , וידיעה מה נכון או לא נכון, פשוט לרקוד.

יעקב כהן ותמיר צדוק

צללית

 

תמיר צדוק הוא אמן פעיל ואיש חינוך. מציג בתערוכות אישיות וקבוצתיות, מנחה מפגשי ישראלים פלסטינים. פעם היה מוכר ג'חנון. חי ופועל בתל אביב.

 

יעקב כהן, חקלאי, עובד עם עיזים בגליל. פועל-מורה בישראל. מנחה מפגשי ישראלים פלסטינים. חי באזור משגב. השנה, כמו בשנים האחרונות, נעביר במכינה את התכנית "נאמנים ונאמנים פחות".

 

קובי ותמיר מלמדים תכנית מרובת מפגשים. בכל צמד מפגשים נדון במופע מהפכני אחר, תוך בחינת המצע החברתי עליו צמח, נפגוש דמות מפתח, נלווה אותה אל תוך הסערה ונבדוק את תוצאות המהפכה בפרספקטיבות של ימינו. במהלך המפגשים יקבלו המשתתפים כלים לניתוח וביקורת וידרשו לשאלות המחקר, כמו כן יושם דגש מיוחד על יצירה- כל מהפכה תוצג בין היתר באמצעות האמנים המתייחסים אליה, וינתנו כלים למשתתפים להתנסות במדיומים שונים של אמנות בכדי להמשיך את המחקר באופן פעיל, יצרני.

רתם פוגל 

דינמיקה קבוצתית

 

 

רתם פוגל. עובדת סוציאלית, עובדת בתכנית המנטורינג המכשירה צעירות שהתמודדו עם מצבי מצוקה להיות מנטוריות המסייעות לנערות בתחילת דרכן, מתוך תפיסה כי ניסיון החיים עצמו הוא כח חיוני ליחסי עזרה. בוגרת המכינה והיתה בעבר רכזת ההתנדבות במכינה משך שלוש שנים. גרה ביפו, נשואה למאיה והן מגדלות יחד את נח הכלבלב.

 

הדינמיקה הקבוצתית מהווה מרחב המאפשר העלאה למודעות, ניסוח והתמודדות עם תהליכים המתקיימים בין חברי וחברות הקבוצה במכינה. נשאף להרחיב את רפרטואר התגובות ביחסים הבין אישיים, לעודד התנסות בהתנהגויות חדשות ולקדם גדילה אישית וקבוצתית.

מורים לשיעורי הבחירה במכינה

דורון גולדשמיט

גוזל - מוזיקה יוצרת

 

מפיק מוזיקלי ואיש חינוך , מנחה קבוצות, בוגר מכללת dBs Berlin , גדל בתנועת "הנוער העובד והלומד" מלמד במכינה קורס בחירה "מוזיקה יוצרת" - המוסיקה היא כלי של בני האדם לביטוי עצמי. מתוך למידה על התהליכים המתחוללים בחברה, נוכל ללמוד על המוסיקה ויחסי הגומלין ביניהן. דרך התבוננות מעמיקה על ההיסטוריה ועל עצמנו ניצור מוסיקה מקורית ברוחנו ובצלמנו.

לילך גליל

כתיבה יוצרת 

 

סופרת ומשוררת, מנחה יחידים וקבוצות בכתיבה, עורכת כתבי יד בפרוזה ושירה, וכותבת ביוגרפיות. בעלת תואר ראשון בספרות ובפילוסופיה, בוגרת קורס להכשרת מנחים לסדנאות כתיבה של מתא"ן, ובעלת תעודת עורכת לשונית. כותבת ספרי ביוגרפיה זה עשרים שנה, עורכת כתבי יד ומלווה א/נשים בתהליכי כתיבה.  עד כה הוציאה לאור חמישה ספרי פרוזה למבוגרים (שלושה רומנים ושני קבצי סיפורים), וספר שירה ראשון.
 

מלמדת במכינה קורס בחירה – "כתיבה יוצרת" .השיעורים, המיועדים לכל מי שהכתיבה הפואטית מעוררת בו סקרנות, לכל מי שמוכנה להתבונן במקורות הכתיבה האישיים שלה, לכל מי שאמיץ דיו לבטא את עצמו בכנות ובאמת, ולכל מי שמוכנה להשתמש בקבוצה ככלי להעצמה והתפתחות.בשיעורים נכתוב הרבה ונמחק לא מעט, נרחיב את המשמעות ונצמצם את הכתוב, נעשיר את השפה ונדייק את הדימויים. נקרא ונלמד תכנים ויסודות בכתיבת שירה, פרוזה, ומה שביניהן, ונעסוק, בין השאר, בזיכרונות וחלומות, דיאלוג עם הקורא ופערים בטקסט, כתיבה פרגמנטרית וארס-פואטית, פתיחות וסיומים, פיתוח דמות ספרותית ותיאור חושים – והכול באמצעות תרגילי כתיבה, התבוננות בטקסטים נלמדים, וקבלה ומתן משובים.

bottom of page